torsdag 7 maj 2009

Ray Clinics dagar räknade

Minns ni hur den privata cancerkliniken Ray Clinics saga inleddes för ett och ett halvt år sedan? Med hjälp av festfixaren Micael Bindefeld bussades artister, företagare och ett urval politiker ut till Knivsta där en påkostad fest hölls under kristallkronorna.
Men i år har Ray Clinic varken vårdavtal eller patienter och nu hotas företaget av konkurs.
Då i slutet av 2007 stämde företrädare för landstingsalliansen upp i hyllningskören för Ray Clinic men nu är tonerna annorlunda. Man tycks vilja tala tyst om sina förehavanden med det privata bolaget som nu jagar privatbetalande patienter i Sverige och utomlands i hopp om att överleva.
Ja vi får väl hoppas att det går att lära något av detta. Cancervården är förstås alldeles för viktig för att läggas ut på vinstdrivande bolag. Bara med offentlig drift garanterar vi allas behov av vård. Blotta misstanken att någon kan köpa sig före i kön är stötande. För vi vet ju att det förekommer. Senast var det privata Capio Lundby Sjukhus på Hisingen som gav klart besked till sina patienter: Betala själv och slipp vårdkön. Tack och lov blev det ett himla liv och Capio fick krypa till korset. Men försöka duger!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida