måndag 6 april 2009

Vargar i ulvakläder

Sverigedemokraterna har fest på Finlandsfärjan och spelar vit makt-musik. Någon som blir förvånad? Ledaren säger att partiet inte har någon tolerans mot rasistiska åsikter men på fritiden ska man få säga och göra vad man vill. Och så attackeras journalisterna för att ge en skev bild av partiet!

Sverigedemokraterna är ett enfrågeparti som ser invandringen som det största och enda problemet i samhället. Lösningen är, oavsett frågan, att på alla sätt förhindra människor från "främmande kulturer" att komma hit. I förlängningen är det här givetvis en rasistisk inställning där vita anses vara överlägsna och alla andra ska hållas borta. Det handlar inte bara om andra kulturer utan också om homosexuella och människor med olika funktionsnedsättningar.

Det borde vara lätt att genomskåda men uppenbart inte för alla. De flesta opinionsmätningar visar att SD nu ligger över fyra procent. Vi riskerar alltså att få ett rasistiskt parti i riksdagen efter nästa val. SD har haft några år på sig nu att mobilisera. Med en ny image som ska göra partiet rumsrent lockar man missnöjesröster på bred front. Och tyvärr ser det ut att fungera. Det är farligt och alla demokratiska krafter måste gå till motattack. Nu krävs en bred "Avslöja SD-kampanj" så att vanligt folk inte går på de nynazistiska flosklerna. Inga nazister i Sveriges riksdag!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida