fredag 3 april 2009

Med mössan i hand...

Den ekonomiska krisen blir allt värre och för varje gång Anders Borg dyker upp i teverutan ser han allt bistrare ut. Mitt i denna kris försöker många av våra ungdomar att hitta en plats på arbetsmarknaden. Och det är sannerligen inte lätt. Vi har den näst högsta ungdomsarbetslösheten i Europa, var fjärde ung svensk går utan jobb. Är det värdigt ett välfärdssamhälle?
Nu vill den rödgröna oppositionen satsa närmare sex miljarder kommande år på jobb och utbildning åt ungdomar. Mycket pengar kan tyckas men finns det några satsningar som är så viktiga som att se till att unga får en bra start i livet?
Att gå dag efter dag och få nedslående besked också om de enklaste jobb som varken kräver erfarenhet eller utbildning, knäcker den starkaste.
Att köa bland andra ungdomar för att i några dagar få rensa rabatter eller servera kaffe i samband med olika event. Att i bästa fall få ett "tyvärr" på alla ansökningar men allt som oftast bara mötas av tystnad och ointresse.
De enda jobb som verkar finnas i överflöd är provisionsanställningar av olika slag, jobb som unga ofta har särskilt svårt att klara eftersom det förutsätter högt sjävförtroende och god verbal förmåga.
Så ja till det rödgröna ungdomslyftet! Om vi sabbar de ungas självförtroende är det ett mycket högt pris för framtiden. För när allt vänder en dag kommer vi att ha ett rekordstort behov av arbetskraft.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida