tisdag 7 april 2009

Fattig och rik

I dag hade vi en lång debatt om årsbokslutet i landstingsfullmäktige. Som väntat slog sig alliansen för bröstet och pekade på så kallade "förbättringar", som till exempel fler besök på vårdcentralerna. Medan det faktum att flera upphandlingar i landstinget varit misslyckade, för att inte säga katastrofala, förbigicks med total tystnad.
Inte heller låtsas alliansen om att deras politik leder till allt större klassklyftor. Skattesänkningen gynnar de allra rikaste medan låginkomsttagarna som vanligt lever på marginalen. Till en kvinna som tjänar 15 000 kr, snittlönen i Botkyrka, ger skattesänkningen 26 kr i månaden. Samtidigt vet vi att en av tio föräldrar i länet inte har råd att hämta ut mediciner till sina barn. Det betyder att 20 000 barn i länet inte får de mediciner de behöver.
Är det - för att parafrasera folkpartiets Birgitta Rydberg - att göra vardagen enklare för medborgarna?
De 700 miljoner som alliansens skattesänkning kostade hade bland annat kunnat användas till gratis akutsjukvård för barn, gratis mammografi och en utbyggnad av de familjevårdscentraler som alliansen lagt ned i utsatta områden.

1 kommentarer:

Klockan 13 april 2009 kl. 05:05 , Blogger Kattis sa...

Jätte-jättebra skrivet! Och intressant och skamligt, det där om att det finns föräldrar som inte har råd att köpa medici till sina barn. FY, fy!

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida