onsdag 25 mars 2009

Vet du vad du gör Wanja?

Krigsrubriker i alla tidningar och nu är det Wanja Lunby-Wedin som utlöser skottsalvorna. LO-ordföranden kommer med pinsamma bortförklaringar. Något ansvar vill hon inte kännas vid för denna huvudlösa bonuscirkus och miljonrullning.
Men Wanja, hur i all världen kom det sig att du blev så fartblind så att du utöver uppdraget som ordförande i både LO och Europafacket, sätter dig i över 20 andra styrelser? Därutöver socialdemokraternas partistyrelse! Hur får du dygnets 24 timmar att räcka till? Och vet du i vilken styrelse du sitter varje gång ett beslut klubbas? Ingen, jag säger ingen, klarar av att sköta så många uppdrag. Så nu står du där vid skampålen och näringslivets män gnuggar händerna av förtjusning.
Din huvuduppgift är att företräda löntagarna och bryta med de gamla manliga härskarstrukturerna från näringslivet som du och arbetarröreslen nu själva fastnat i.
Avsäg dig alla dina sidouppdrag och koncentrera dig på att vara LO-ordförande! Det borde rimligtvis vara ett heltidsarbete värt namnet.
Och sen är det väl dags att rensa upp i styrelseträsken för alla. Inför en absolut gräns för hur många styrelser en person får sitta i!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida