fredag 24 april 2009

Till försvar för välfärden

Vårsolen skiner generöst över Stockholm men glöm inte att titta in på Globala Gymnasiet på söder i morgon 25 april! Ett stort antal organisationer och enskilda kommer att vara på plats för att diskutera välfärden ur olika aspekter, inte minst hur ett modernt, solidariskt välfärdssystem skulle kunna se ut.

Själv kommer jag att delta i seminariet om vård och omsorg. Här finns mycket att gå till botten med. Utvecklingen i vårt län har ju fått stor uppmärksamhet under året som gått. Vårdval Stockholm visade sig bli - precis som vi varnade - ett system som gynnar den välmående, vita medelklassen i innerstaden.

Men vi ger inte upp så lätt. Tillsammans med (S) och (MP) i landstinget håller vi på att utforma ett alternativt rödgrönt hälsoval. Och för egen del har vi sammanställt en lista över privatiseringar i länet sedan Alliansen tog över. Jag kommer att säga några ord om detta i morgon och visa vad som riskerar att hända när allt mer av vården säljs ut och vi förlorar kontrollen över dess utformning.

Globala gymnasiet ligger på Hornsgatan 93 vid Zinkens damm. Vi ses där!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida