fredag 30 januari 2009

Vad händer på Södertälje sjukhus?

I går kväll medverkade jag i SVT:s Debatt om påstådd diskriminerande särbehandling av patienter med utländsk härkomst på Södertälje sjukhus. Undersköterskan Peter Magnusson och flera av hans kolleger vittnade om en otäck stämning med kränkande tillmälen och smygrasism som i vissa fall gått så längt att det påverkat vården negativt.
I dag läser jag i Länstidningen att Peter Magnusson nu själv riskerar att utsättas för samma öde och att han skulle vara "helrökt" på sjukhuset. Hur är det möjligt att de som pekar på missförhållanden på en arbetsplats så ofta själva hängs ut, bespottas och kallas för illojala?
Och samtidigt som chefen för sjukhusets anestesi- och ivaenhet Kajsa Giesecke berömmer Peter för att ta upp frågan om "eventuella brott mot sjukhusets mångfaldspolicy", kritiserar hon honom för att inte ha gjort det via de skriftliga rutinerna. I mina öron är det en byråkratisk bortförklaring från någon som inte har situationen under kontroll. Eller kanske inte vågar eller vill ta tag i saken?
"Vi har absolut nolltolerans gällande brott mot vår mångfaldspolicy", fortsätter Giesecke och får det återigen att låta som om det inte handlar om människor utan en plump i protokollet. Som chef har Giesecke ett ansvar att omedelbart ta itu med missförhållanden. Alla arbetsgivare måste dessutom ha ett förebyggande arbete mot all slags diskriminering. Men Giesecke sitter i stället och väntar på att få en skriftlig rapport!

1 kommentarer:

Klockan 11 januari 2011 kl. 02:03 , Blogger Janne sa...

Vad har du för uppfattning om Rasism på Södertälje sjukhus i nuläget? Vad har du att säga om alla de utredningar som gjorts och avskrivits?
Varför svarar du inte på de öppna frågor du har fått?
Varför var du så snabb att ta ställning innan någon utredning hade gjorts??

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida