måndag 17 november 2008

(V)i fick rätt igen!

Vår politik brukar nästan alltid visa sig vara den rätta men det är inte alltid vi får credit för de frågor vi driver. Ni minns att vi tidigt kritiserade Dennispaketet och Österleden. Det var inte alltid så populärt. Nu handlar det om Förbifart Stockholm som tveklöst skulle leda till att biltransporterna ökar och därmed också utsläppen. Vi förordar en kraftfull satsning på spårutbyggnader i stället.
Men nu har vi plötsligt fått miljödepartementet på vår sida i och med att de underkänner Vägverkets utredning av konsekvenserna för miljön om Förbifarten byggs. Verket har helt enkelt struntat i de svenska miljömålen.
I Stockholmsberedningen för ett antal år sedan kallades vi för bakåtsträvare och bilfientliga, likaså i Cederschiölds Stockholmsutredning förra året, där vi och mp var de enda som inte hyllade tanken på Förbifarten. Ingenstans i den utredningen ställdes den strategiskt viktiga frågan om den omfattande satsningen på nya vägar är förenlig med miljömålen.
Vägverket har alltså fått bakläxa och måste göra om utredningen. Vilket slöseri med våra skattepengar men tro mig, Förbifarten kommer aldrig att byggas! Förnuftet kommer att hinna ikapp bilhysterin.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida