onsdag 7 januari 2009

Ett julens budskap, blodrött...

Ett nytt år och ännu en ny humanitär katastrof i den evighetslånga konflikten mellan palestinier och israeler. Vad ska man säga när en av världens starkaste militära makt vräker bomber över oskyddade civila och hävdar att detta är ett krig mot terrorism? Nej, det är ett brott mot mänskliga rättigheter och en kollektiv bestraffning som strider mot internationell rätt.
Och vad ska man tro när ett land, som borde ha förintelsen inpå bara huden, fortfarande på 2000-talet försöker bomba civila till underkastelse? Gaza är i dag ett belägrat och krigshärjat ghetto.
Jag fick ett SMS från den norske läkaren Mads Gilbert häromdagen, ett nödrop från Hades, som han kallade sjukhuset i Gaza där han arbetar."Vi vadar i död, blod ...massor av barn, gravida kvinnor. Gör något!" vädjade han förtvivlat och ja, vad kan vi göra? När Israel som den starka parten hämnas på alla fronter med förevändningen att Hamas använder civila som mänskliga sköldar. Det är en usel och feg bortförklaring för vart ska alla dessa civila ta vägen i ett av världens mest tättbefolkade områden om de inte får finnas i sina bostäder, göra sina inköp på grönsaksmarknaden eller ta sina skadade till sjukhus?
Men något kan vi göra trots allt och det är att sluta upp i demonstrationen på Sergels Torg nu på lördag kl. 13. Vi tågar till Israels ambassad och kräver ett stopp på massakern i Gaza. Kom med, vi måste bli många för att höras!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida