torsdag 18 december 2008

Oförsvarligt att spara på unga!

Socialtjänsten i Stockholm ska spara åtskilliga miljoner nästa år och ett 40-tal jobb är i fara. Det handlar bland annat om sjuksköterskor, socialsekreterare och behandlingsassistenter. Några av dem jobbar på Maria Ungdom, den enda akuta ungdomsverksamhet som finns i länet med tillhörande öppenvårdsmottagning.
Missbruket av alkohol och och droger ökar bland ungdomarna och att man då drar ner på hjälpen är oförsvarligt och dumt tänkt. Maria Ungdom behöver alla resurser de kan få. Det handlar om det akuta omhändertagandet men också att någon bryr sig, ger stöd och pratar med de unga.
Redan nu är väntetiderna långa och hur ska det bli då när en psykoterapeut och en socialsekreterare försvinner nästa år på grund av besparingar? Den moderata ordföranden i socialtjänstnämnden Marie Ljungberg Schött, säger att de inte behövs och det är ingen fara med dem för de kommer att erbjudas nya jobb. Men ungdomarna då? Är det inget problem alls att de som behöver hjälp för sitt drogberoende tvingas vänta ännu längre?

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida