tisdag 4 november 2008

Litet parti, stor budget

Nu är vi i hamn efter månader av intensivt arbete! I dag lämnade vi ifrån oss en snygg, lättläst och väl genomarbetad budget till landstingsstyrelsen. Så gjorde också (s) och (mp).
Vi tillför nästan en miljard mer än den borgerliga alliansen. Det betyder ordentliga satsningar för en jämlik och jämställd vård för alla i hela länet. Inom trafikområdet satsar vi på fortsatt utbyggnad av spår och busslinjer till låga taxor. Till och med trafiklandstingsrådet (m) blev nyfiken på vårt förslag att införa trådbussar i innerstan.
Budgeten är i balans och allt vore frid och fröjd om inte...
Ja, för det första det ljumma mediala intresset för vår budget. I vanlig ordning var det (s) som fick uppmärksamheten, (mp) och vi nämns någonstans i en bisats. Sjävklart inser jag att det är det största oppositionspartiet som får rubrikerna, men att helt nonchalera de mindre partierna visar på förakt för medborgarna. Vi kan gott räkna med att vi tillsammans med (mp) har minst var tionde väljare i länet.
Och naturligtvis ger den borgerliga pressen stort utrymme för alliansens sura kommentarer om s-budgeten. Skattechock hotar välfärden! hojtar finanslandstingsrådet, med fingervisning till oppositionens förslag att ligga kvar på 2006 års skattenivå. Men vad föredrar folk, långa vårdköer eller några tior i skattehöjning? Det vill alliansen inte veta!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida