onsdag 29 oktober 2008

Skillnad på läkare och andra

I dag kan vi läsa i tidningen att en privatläkare överdebiterat Stockholms läns landsting på uppemot en miljon kronor. Men trots att allianspolitikerna förespråkat en tuff linje mot privatpraktiker som feldebiterar tänker man inte polisanmäla i detta fall. Läkaren får fortsätta skicka fakturor till landstinget och skulden ska dras av från framtida räkningar.

Det här är en signal till alla privata vårdgivare att det värsta som kan hända om man lurar landstinget på pengar, är att skulden dras av från framtida fakturor. Ju större bedrägeri dess större förståelse, verkar det som. Den som snattar en falukorv på Konsum behandlas oftast inte lika generöst av lagens långa arm.

Man kan också fundera på vad yrkesstatus betyder. Kommunalarbetarförbundet vill att arbetsdomstolen ogiltigförklarar avskedandet av fem skötare som anklagas - mot sitt nekande - för att ha sovit under arbetstid på en psykiatrisk avdelning. Självklart ska ingen sova under arbetstid, i synnerhet inte de som har ansvar för patienter, men vad hade hänt om det var läkare i stället för skötare som anklagades? Hade de också hamnat i arbetsdomstolen?

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida