fredag 10 oktober 2008

Nu håller vi huvudet kallt

Kritiken mot socialdemokraterna har varit massiv sedan Mona Sahlin höromdagen tillkännagav att hon bara vill samarbeta med (mp) och inte med oss i vänstern. Flera fackföreningar har tagit avstånd från uppgörelsen och många i de egna leden har i skarpa ordalag fördömt Sahlins agerande.
Beslutet togs på högsta nivå i de båda partierna utan att de lokala organisationerna haft något att säga till om. Det var fräckt och osolidariskt gjort!
Men här i Stockholms läns landsting - som ju är landets näst största politiska församling - håller vi huvudet kallt och fortsätter samarbetet med (s) och (mp). På fullmäktigemötet i tisdags gjorde vi ett gemensamt pressutspel om treårsavtal för länets sjukhus. Det var som vi uttryckte det en "naturlig del i ett fortsatt samarbete vid ett majoritetsskifte efter nästa val".
Nästa vecka träffar jag landstingsråden Raymond Wigg (mp) och Ingela Nylund Watz (s). Vi ska under en gemensam lunch diskutera hur vi kan gå vidare i samarbetet. Det är nu viktigare än någonsin att manifestera sammanhållning och visa att vi tillsammans är starka nog att få bort alliansen i nästa val. Och det lyckas förstås tre partier bättre med än två!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida