måndag 6 oktober 2008

"Fantasin viktigare än kunskap

...då kunskap definierar det vi just nu vet och förstår, pekar fantasin mot allt som vi i framtiden kan upptäcka och skapa." Något så självklart och enkelt kan bara komma från ett geni, Albert Einstein.
Det är Internationella barndagen men också Kunskapens dag. Jag har fått lyssna på flera goda talare om hur man på nya och lustfyllda sätt kan stimulera andra att söka kunskap. Och på några som inte har så bra koll, en liten parvel som funderade djupt innan han svarade - Hm kunskap, va´svårt...det har vi inte fått lära oss.
En annan som inte har koll utan fastnat i gamla hjulspår är den som borde vara en stor inspiratör, vår utbildningsminister. Jan Björklund höll ett av sina standardinlägg som vid det här laget borde ge honom åtminstone ett pris, nämligen i hur man envetet håller fast vid sina förutfattade meningar om verkligheten trots att verkligheten gång på gång visar sig vara annorlunda.
Tack och lov fanns där andra som insett vad det handlar om. Sammanhang, kritiskt tänkande, ja varför inte lite uppkäftighet? Men det är att strö salt i öppna sår i Jan Björklunds värld med högre krav och betyg redan för parvlar. Fast jag håller med honom att vi ska ställa högre krav ibland, framför allt på våra ministrar.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida