måndag 8 juni 2009

Jag vill bli en jasägare!

Tungt att vakna upp efter valvakan som förlorare. För hur mycket vi än intalar oss själva att vi jobbat på bra, att Eva-Britt gjort en stark insats, att Lasse klarat debatterna galant, så är vi ett parti i kris. Det tjänar ingenting till att hymla om det.
Jag är ganska säker på att vårt största misstag i denna valrörelse var att vi återigen stämplades som nejsägare. För hur ska vi lyckas mobilisera våra egna att gå och rösta om vi inte själva tror på den institution vi ska rösta in våra kamrater i?
Tänk om vi hade kunnat säga att man kan vara EU-kritiker även när man släppt utträdeskravet. Inte alltid ställa oss utanför och vara missnöjda utan se möjligheterna. Ingen gillar en nejsägare.
Vart tog vår politik vägen - klass- och könsperspektivet? Varför valde vi att tävla med MP och Piratpartiet i stället för att lyfta feminismen?
Vi har inte ungdomarna med oss längre och inte de som kämpar för miljön och jämställdheten. Ja, vart tog den vägen förresten? Ska vi inte försöka ta nya friska tag nu och bli ett parti som säger JA? Börjar vi nu har vi goda chanser att bygga upp något bra till valet 2010.

2 kommentarer:

Klockan 8 juni 2009 kl. 08:40 , Anonymous Anonym sa...

Vi skall inte bli några jasägare.
Vi skall naturligtvis hålla kvar våra krav på att gå ur EU liksom 25% av de röstberättigade tycker, enligt många undersökningar.

Det måste vara några andra fel då man bara får drygt 5% av rösterna.

mvh
hans christer johansson

 
Klockan 8 juni 2009 kl. 14:35 , Blogger Unknown sa...

Om V hade lyft feminismen, då skulle man bara tävlat mot F!, enligt ditt eget resonemang.

Tror att V måste klara av att visa att man har en bättre miljöpolitik än MP och bättre internetfrihet än PP, bättre feminism än F! osv. Klarar man det spelar det ingen roll om man säger nej eller ja till EU. Din analys "Jag vill bli en Jasägare" är alldelles för ytlig. Att slopa utträdeskravet skulle inte spela roll.
V skulle kunna säga Ja till EU, skulle inte göra skillnad, om man inte har en relevant politik.

Men det betyder inte att jag inte håller med dig i sakfrågan, utträdeskravet är inte relevant att driva, utan man borde säga "Vi ska göra det bästa av situationen"(vilket är det V faktiskt har gjort.)

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida