måndag 16 augusti 2010

Ett gränslöst parti?

Jobben, skolan, skatterna....Partierna talar med en mun om de frågar de tror intresserar majoriteten: Hur vi själva i vårt relativt välfungerande välfärdssamhälle mår och hur vi fördelar pengarna mellan oss.

I dag blir till och med vår tvätt en politisk fråga och butlern ska återfödas i kollektivtrafiken. Jag vill inte förminska våra inhemska välfärdsfrågor men nog känns det ganska pinsamt ibland när man slår upp morgontidningen. För var är vårt engagemang för världen utanför Sverige? Vad hände med debatten om klimatfrågan, vapenexporten, Afghanistan? Om migranter eller papperslösa som behandlas som brottslingar, eller om dödsdomar runt om i världen?

Vi har en lång tradition av solidaritetsarbete och bistånd har varit en hjärtefråga i vårt parti. Det som ingen annan brytt sig om har vi ofta lyft och ställt oss på de utsattas sida mot angriparna, mot imperialismen, mot dem som kränker ursprungsbefolkningars rättigheter etc.

Men nu är det tyst, väldigt tyst. Ingen verkar vilja ta i internationella frågor av rädsla för att förlora striden om de inhemska välfärdsfrågorna. Är det så krasst? Nu höjer jag i alla fall min röst för att vi påminner alla om att det finns ett liv utanför Sveriges gränser. Och där behövs vårt parti mer än någonsin!

2 kommentarer:

Klockan 4 oktober 2010 03:20 , Blogger Filosof sa...

På vems sida är du Birgita?
"Tänk på .... Jag tror att folk ville visa att de är trötta på att man tar in tiotusentals från varje konflikt USA skapar(Bosnien, Kosovo, Irak, Afghanistan)m.m.Men även den nu fria invandring från andra Europeiska länder, man är räd för framtiden..Om arbetskraftsinvandringen ger Svenska bolag fördelar, så bör de dela med folket genom att göra det tryggt för de som drabbas av arbetslöshet eller den låga lönenivån som uppstår vid stor arbetskrafts utbud,även om det skulle vara i form av just "bidrag"...Man kan inte bara se till bankernas samt storbolagens behov, vi är ju en då en civilisation . "
Ni vill anpassa Er till det nya som komma skall då sossarna var med och röstade för det i EU,men saknar kännedom om vilka grupper som nu kommer att drabbas...

 
Klockan 4 oktober 2010 03:25 , Blogger Filosof sa...

Svar till:"En karismatisk partiledare och ett fjärmande från K-arvet spelade roll, men lika viktigt var att det fanns en entusiasm och övertygelse i partiet att formandet av ett jämställt samhälle var möjligt och nödvändigt."
Mer nära k än Gudrun kunde v. inte hitta Birgitta...
Hon va även med i Marxistiska studier m.m.
Kan det va distansen till K. som gör att V. inte kommer fram..?
Kan det va att för många högersossar så som nu du har kommit och härjar som virus inom V.?

När skall ni tillbaka till S. och lämna v. ifred…?
Vad har Ni för uppdrag, Ni som blev till när sovjet gjorde nått, men som blundade samt blundar då andra massmördar ännu idag?

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida