onsdag 23 september 2009

Köns- och generationskamp i valet

Valet 2010 kommer att bli en rysare. Även om vi rödgröna har ett övertag på drygt tre procent så är det valspurten som gäller. Så ska vi vinna måste vi behålla det övertag vi har nu. Det förutsätter att vi och MP måste lägga manken till för att synas i valrörelsen. Där har vi chans att komma ut med vår politik på ett sätt som är svårt mellan valen.
På SCB:s årliga Demokratidag i går gavs som vanligt spännande statistik om läget i landet. En halv miljon unga förstagångsväljare får rösta nästa år. Och ungdomarnas sympatier har svängt så nu är det tacksamt vi rödgröna som gäller. Men kan vi lita på att de överger datorn för valurnan? Och talar vi ett språk som unga tar till sig?
En valanalytiker räknade ut Fi vilket självklart skulle gynna oss. Men nu när Gudrun Schyman ställer upp i Let´s dance kan det mycket väl betyda en stor medial framgång också för hennes parti. För att inte tala om ifall Gudrun buggar hem förstaplatsen några månader före valet! Tänk om det blir Fi i stället för SD som hamnar i riksdagen! Spännande blir det!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida